Bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve iki gün süren İstanbul Turizm Fuarı, Yenikapı-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi.
Türkiye ve dünyadaki turizm profesyonellerini bir araya getirerek yeni iş birliklerinin oluşmasına olanak sağlamasının yanı sıra yeni ürün ve hizmetlerin tanıtımının yapıldığı geniş bir platform olmayı hedefleyen Fuarın ana sponsorluğunu bu yıl da Türkiye İş Bankası üstlendi.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, turizmin dayanıklılığıyla, yenilikçiliğiyle ve değişime uyum sağlama gücüyle geleceğin en güçlü sektörlerinden olduğunu belirterek, “Ekonomik kalkınmaya katkı sağlayan, istihdam yaratan ve kültürel zenginlikleri dünyaya tanıtan stratejik bir güç niteliğindeki turizm sektörünün her koşulda yanındayız. Bu gücün sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde büyümesi için yenilikçi finansman modelleri, yeşil yatırımlar ve dijital çözümlerle sizlerleyiz. Bu hikâyede yalnızca bir finansman kaynağı değil, bir yol arkadaşı, bir çözüm ortağı olmayı taahhüt ediyoruz" diye konuştu.
Kasım 2023'te verdikleri, turizm sektörüne yönelik 1 milyar dolarlık kredi hacminin iki yılda 2 milyar dolara çıkarılması taahhüdünü henüz iki yıl dolmadan Ağustos ayı itibarıyla yerine getirmekten duydukları mutluluğu dile getiren Yılmaz, “2026 sonuna kadar sektörde gerçekleşmesi beklenen 2,38 milyar dolar tutarındaki yeni otel ve renovasyon yatırımlarının finansmanına destek olabilecek finansal güce ve kararlılığa sahibiz. Otellerin 3 aşama 42 kriterden oluşan sürdürülebilirlik kriterlerini 2030 yılına kadar tamamlaması gerektiği noktada da ihtiyaç duyacakları finansmanda yanlarında olacağız" diyerek sektöre yaptıkları katkıyı paylaştı.